A weboldalon sütit (cookie-t) használunk a felhasználói élmény fokozására. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban. OK

Blog

Több mint 10 éve foglalkozom ékszerkészítéssel, még gimmnáziumban, egy lyukasórán tanultam meg a drótékszerkészítés alapjait egy diáktársamtól. Hamar beleszerettem a színek és formák nyújtotta végtelen lehetőségeket tárházába: megismertem a különböző gyöngyfajtákat és alkatrészeket, és azóta más technikákat is tanultam, leginkább autodidakta módon - könyvekből és az internet segítségével. Tudom, hogy milyenek a kezdeti nehézségek; nem mindig egyszerű megtalálni a rengeteg technika, alkatrész, vagy gyöngy között a számunkra legmegfelelőbbet.

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy segítsek eligazodni a sokféle alapanyag és technika között. Véleményeddel, ötleteiddel Te is hozzájárulhatsz a tudásanyag bővítéséhez. Emellett ha szívesen olvasnál egy témáról, írd meg nekünk! Egyelőre az alábbi bejegyzések között szemezgethetsz, ehhez jó olvasgatást, majd alkotást kívánok!

Üdvözlettel: Maja

Gyöngyöt fűzni remek foglalatosság, és külön öröm, amikor valami új, sosem látott csodát készít el az ember. De mindannyian a nulláról kezdtük, és rengetegszer nehezítettük meg a saját dolgunkat. Ebben a bejegyzésben azt veszem végig, melyek azok a tipikus hibák, amelyeket kezdő gyöngyfűzők elkövetnek, és egy kis odafigyeléssel, néhány tippel könnyen kiküszöbölhetők.

Talán még a hagyományos tűknél is nehezebb befűzni a gyöngyfűző tűket, mert vékonyabbak, jobban hajlanak, és a fokuk is szűkebb azokénál, hogy könnyebben átfűzhetőek legyenek a legkisebb lyukú gyöngyökön is. Mi ezt a különbséget leginkább úgy vesszük észre, hogy rendkívül idegesítő, amikor sokadszorra nem sikerül a művelet.

Azt nem mondhatom, hogy ágynak döntött volna a futball-láz :), de a magyar válogatott jó szereplése miatt megérdemel egy kis peyote-mezt!

Talán nincs is más gyöngyfajta, amiről jobban megoszlanak a vélemények mint a japán kásagyöngyről. Van, aki az egekig magasztalja, van, aki csak ezzel hajlandó fűzni, aki csak hallott róla, és persze van olyan is, aki sokallja az árát. De mi ilyen különleges benne?

Április 12-én ünnepeljük a magyar költészetet. Ekkor szokás versmondóversenyekkel, felolvasóestekkel, különféle más rendezvényekkel tisztelegni az irodalom nagyjai előtt. A Gyöngyvásár webáruházban 2016-ban egy akció keretében arra kértük a látogatóinkat, hogy küldjék el kedvenc idézeteiket. Az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

Pezsgők durránása, poharak csörömpölése és trombiták harsanása ébresztett arra a tényre, hogy megint eltelt egy év… ilyenkor pedig ideje visszatekinteni az izgalmas és mozgalmas óévre.

Aki gyöngyöt fűz, szinte biztos, hogy találkozik a csiszolt (vagy becézett nevén csiszi) elnevezésű gyöngyökkel. Nem mindenki tudja viszont, hogy honnan jött ez a név, és miért így hívják ezeket a gyöngyöket. Ezt a témát jártuk körül.

Álarcos, ijesztő jelmezbe beöltözött fiatalok, édességet kéregető gyerekek. És persze a töklámpás az éjszakában világító, elmaradhatatlan vigyorával. Mindannyian ismerjük ezeket a kellékeket, de magáról az eseményről már kevesebbet tudunk. Honnan ered? Kik és mit ünnepeltek egykoron így?

Ebben a bejegyzésben megismertetünk a herringbone-technikával (magyarul: halszálkafűzés), egy egyszerű karkötőt készíthetsz el az alábbi alaplépések begyakorlása után.

Pecsét
Színválasztó
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vásárlóink mondták

„Nem nagy dolog profi módra dolgozni, ezt, minden ember elvárja amikor vásárol! DE, amikor ez "emberi" hangon történik,az árú pontosan, rendben érkezik, megállsz egy pillanatra és szeretnéd ezeket az "embereket" megölelni! Köszönöm, hogy Önöknél vásárolhattam!!!”
Kuki Atilla, Miskolc

„Nagyon szeretek itt vásárolni, mert gyors, pontos a kiszolgálás, és jó minőségű a termék, és nagyon kedvesek.”
Mária, Oroszlány

„Igazából, én csak gumidamilt szerettem volna venni az elszakadt karkötőmhöz. Ahogy elkezdtem a rendelést, Maja már írt chat-en, hogy tud-e segíteni. Nagyon gyorsan jött a válasz, másnap megkaptam az árut. Ezt a rugalmasságot, kedvességet ritkán tapasztalni, köszönöm :))))”
Zsuzsi, Budapest

„Mindig megkaptam időben a csomagot, a tartalma sértetlen volt, nem maradt ki soha semmi. Itt mindent megtalálok amire szükségem van, nagyon jó minőségű a kínálat. Kaphatóak olyan dolgok is, ami más oldalakon nem. Az árak is megfelelnek, sőt… Ha kérdésem van, válasz szinte perceken belül érkezik. Nem válok meg ettől az oldaltól, már a baráti köröm is innen rendel.”
Rita, Szentendre

„Korrektek, gyorsak, pontosak, a termékek szépek és jó minőségűek, szívesen rendelek tőlük.”
Anita, Budapest

Te is vásároltál? Írj véleményt!

Kövess minket!
 
 
 

Facebook     |     Google Plus

 
 
Partnerünk:

Gyöngy tanfolyam

Kosár
A kosarad még üres! Új terméket a kék "kosárba" gombbal tudsz hozzáadni.
Szállítási díjak

Min. rendelési érték: 1 500 Ft

Házhozszállítás futárral
Fizetés banki előreutalással vagy bankkártyával:
1 500 - 3 000 Ft-ig 699 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 599 Ft
5 000 - 10 000 Ft-ig 499 Ft
10 000 Ft-tól ingyenes
Fizetés készpénzzel, átvételkor:
1 500 - 3 000 Ft-ig 1199 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 999 Ft
5 000 - 10 000 Ft-ig 899 Ft
10 000 - 20 000 Ft-ig 599 Ft
20 000 Ft-tól ingyenes
Szállítás megadott postára
Fizetés banki előreutalással, bankkártyával
1 500 - 3 000 Ft-ig 799 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 699 Ft
5 000 Ft-tól ingyenes
Fizetés készpénzzel, átvételkor:
1 500 - 3 000 Ft-ig 799 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 699 Ft
5 000 Ft-tól ingyenes

Villámgyors szállítás! +199 Ft

A szállítási díjakról bővebben »