A weboldalon sütit (cookie-t) használunk a felhasználói élmény fokozására. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban. OK

► Hogyan fűzd be a gyöngyfűző tűt?

Talán még a hagyományos tűknél is nehezebb befűzni a gyöngyfűző tűket, mert vékonyabbak, jobban hajlanak, és a fokuk is szűkebb azokénál, hogy könnyebben átfűzhetőek legyenek a legkisebb lyukú gyöngyökön is. Mi ezt a különbséget leginkább úgy vesszük észre, hogy rendkívül idegesítő, amikor sokadszorra nem sikerül a művelet.

De ez korántsem jelenti azt, hogy minden gyöngyfűző tű befűzése nehéz, és kötélidegek kellenek hozzá! Az alábbiakban számos tippet olvashatsz a gyöngyfűző tű befűzéséről. Többféleképpen is meg lehet próbálni, és mindenki megtalálja előbb-utóbb a saját, jól bevált módszerét. Mi is javasolunk néhányat.

Válaszd a megfelelő tűt az adott szálhoz!

Túl vastag szálat sohasem fogsz tudni befűzni egy vékony tűbe, ez nyilvánvaló. Ezért első lépésként győződj meg arról, hogy az a szál biztosan átfér annak a tűnek a fokán, amelyen megpróbálod átpaszírozni.

Jó megvilágítás, kontrasztos háttér

A körülmények sem elhanyagolhatók, sőt! Az erős fény mellett az is fontos, hogy minél inkább elüssön a szál színétől a felület, amely felett próbálkozol, mert annál könnyebb a dolgod. A szemünket kíméljük, mert szükség lesz rá alkotás közben is, ezért ha kell, ne szégyellj nagyítót használni a befűzéshez!

Dolgozd meg a szál végét!

Vastagabb fűzőanyagoknál jól bevált módszer, ha kicsit meglapogatod azok végét, mielőtt a tűbe fűznéd. Akár rá is haraphatsz, de ennél higiénikusabb módszer, ha körömmel, vagy akár egy laposfogóval nyomod össze a szálvéget. Ez azt is megakadályozza, hogy a szanaszét farigcsálódott szálvég apró, szemmel alig látható szálai beleakadjanak a tű szélébe, és csak azért is megakadályozzák a befűzést. (Ha kell, érdemes egy éles eszközzel inkább levágni belőle egy picit, mint egy agyonroncsolt szálvéggel kétségbeesetten próbálkozni.)

Most már aztán ne kerülgesd a forró kását!

A legtöbben ekkor felemeljük a szálat, és megpróbáljuk a tű fokába illeszteni. Ehelyett azonban rutinos gyöngyfűzők inkább azt tanácsolják, hogy a tű fokát közelítsd a (már előkészített) szálhoz: ragadd meg a szálat felfelé nézve a mutató- és hüvelykujjaddal, lógjon ki köztük néhány milliméternyi a kettő között, majd arra húzd rá a tűt. A legtöbb esetben ez már elsőre sikerül.

De ha mégsem, akkor fordítsd meg a tűt, és próbálkozz a másik oldalával! Némelyik tűnek az egyik oldala simább a másiknál, és kevésbé akad el a szál apró kitüremkedéseiben.

Ha még mindig nem sikerült

Egyes tűkhöz lehet kapni tűbefűzőt, ami végképp megkönnyíti a befűzés műveletét. A befűzők tetején van egy szögletes kampó, amit át kell csak dugni a tű fokán – majd az így keletkezett, nagyméretű hurokba mehet a fűzőszál. Ezután már csak ki kell húzni a tűbefűzőt a tűből, és készen vagy.

A tű befűzése nem mindig egyszerű, de sok gyakorlással hamar megtanulható. Nagyon fontos hozzá a türelem, mert még a legrutinosabb gyöngyfűzőket is megtréfálja olykor egy-egy makacs tű. :)

Van saját tű befűzési tipped (amiről itt nem olvastál)? Szívesen vesszük, ha megosztod a többiekkel - a legjobbak a blogba is belekerülnek!

Beküldött tippek

– A damilt én is fogóval lapítom el, és levágom a végét amikor befűztem, hogy a vége ne csavarodjon be. A cérnára bevált módszerem, hogy körömmel picit ellapogatom, majd egy kis darabka (körömnyi) szappanon kétszer-háromszor áthúzom. Kicsit megkeményedik és könnyebb a befűzés. (A szappan egész sokáig eltart, de ha eltörik, lehet újabb darabbal cserélni). További szép napot és jó fűzést mindenkinek! (Marcsi)

Írd meg a saját, bevált módszeredet!


Pecsét
Színválasztó
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vásárlóink mondták

„Nem nagy dolog profi módra dolgozni, ezt, minden ember elvárja amikor vásárol! DE, amikor ez "emberi" hangon történik,az árú pontosan, rendben érkezik, megállsz egy pillanatra és szeretnéd ezeket az "embereket" megölelni! Köszönöm, hogy Önöknél vásárolhattam!!!”
Kuki Atilla, Miskolc

„Nagyon szeretek itt vásárolni, mert gyors, pontos a kiszolgálás, és jó minőségű a termék, és nagyon kedvesek.”
Mária, Oroszlány

„Igazából, én csak gumidamilt szerettem volna venni az elszakadt karkötőmhöz. Ahogy elkezdtem a rendelést, Maja már írt chat-en, hogy tud-e segíteni. Nagyon gyorsan jött a válasz, másnap megkaptam az árut. Ezt a rugalmasságot, kedvességet ritkán tapasztalni, köszönöm :))))”
Zsuzsi, Budapest

„Mindig megkaptam időben a csomagot, a tartalma sértetlen volt, nem maradt ki soha semmi. Itt mindent megtalálok amire szükségem van, nagyon jó minőségű a kínálat. Kaphatóak olyan dolgok is, ami más oldalakon nem. Az árak is megfelelnek, sőt… Ha kérdésem van, válasz szinte perceken belül érkezik. Nem válok meg ettől az oldaltól, már a baráti köröm is innen rendel.”
Rita, Szentendre

„Korrektek, gyorsak, pontosak, a termékek szépek és jó minőségűek, szívesen rendelek tőlük.”
Anita, Budapest

Te is vásároltál? Írj véleményt!

Kövess minket!
 
 
 

Facebook     |     Google Plus

 
 
Partnerünk:

Gyöngy tanfolyam

Kosár
A kosarad még üres! Új terméket a kék "kosárba" gombbal tudsz hozzáadni.
Szállítási díjak

Min. rendelési érték: 1 500 Ft

Házhozszállítás futárral
Fizetés banki előreutalással vagy bankkártyával:
1 500 - 3 000 Ft-ig 699 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 599 Ft
5 000 - 10 000 Ft-ig 499 Ft
10 000 Ft-tól ingyenes
Fizetés készpénzzel, átvételkor:
1 500 - 3 000 Ft-ig 1199 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 999 Ft
5 000 - 10 000 Ft-ig 899 Ft
10 000 - 20 000 Ft-ig 599 Ft
20 000 Ft-tól ingyenes
Szállítás megadott postára
Fizetés banki előreutalással, bankkártyával
1 500 - 3 000 Ft-ig 799 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 699 Ft
5 000 Ft-tól ingyenes
Fizetés készpénzzel, átvételkor:
1 500 - 3 000 Ft-ig 799 Ft
3 000 - 5 000 Ft-ig 699 Ft
5 000 Ft-tól ingyenes

Villámgyors szállítás! +199 Ft

A szállítási díjakról bővebben »