5

Vélemények

140 vélemény alapján:

99,14 %

Vásárlóink mondták

Olvass még több véleményt »

Ez egy BEMUTATÓ WEBÁRUHÁZ. Az üzlet már nem működik, megrendeléseket NEM TELJESÍTÜNK, és nem fogunk a jövőben sem.
kosár

A kosarad még üres

 
 
(x) Bezárom

Minden hétfőn, szerdán és csütörtökön indítunk útnak csomagokat (amelyek a következő munkanapon érkeznek meg).

Házhozszállítás futárszolgálattal

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

Szállítás postahivatalba

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

 
(x) Bezárom

Menü

 
Elérhetőségeink

telefon+36 00-000-0000
Hétköznap 9-18 óráig

info@minta.minta
24 órán belül válaszolunk!

bankMinta Kft.
00000000-00000000-00000000

 
 

13 nélkülözhetetlen hozzávaló, ami a gyöngyfűzéshez kell!

Kezdő gyöngyfűző vagy? Íme a 13 legszükségesebb hozzávaló listája, amit mindenképp érdemes beszerezned, ha komolyan gondolod az ékszerkészítést!

 

©  Gyöngyvásár  2015. szeptember 7. • Frissítve: 2017. szeptember 28.

 

Ezen a listán azokat a dolgokat soroltam fel, amelyekre a legtöbb gyöngyfűzőnek szüksége van. Természetesen ez technikánként változhat, és nem kizárt, hogy ennél jóval több alapanyagot vagy eszközt kell használnod. Ezt a listát ezért inkább a kezdő gyöngyfűzőknek ajánlom; ezekkel egy egyszerű mintát vagy ékszert már elkészíthetsz, és kapcsot vagy fülbevaló alapot is gond nélkül rá tudsz tenni.


Kúposfogó

Kúposfogó

A teljesen kezdők, vagy akik még nem döntötték el, hogy a gyöngyfűzés lesz az új hobbijuk, esetleg nem kapták még el a „gyöngyitiszt”, kipróbálhatják a gyöngyfűzést jóval kevesebb hozzávalóval is, de ez attól is függ, hogy milyen ékszert készítenek vagy milyen technikát használnak.

Kúposfogó (másnéven kerek csőrű fogó)

Ezzel szép hurkokat hajlíthatsz a szerelőpálcára vagy a keményebb drótokra. A láncszemeket még bezárásuk előtt összekapcsolhatod, így bármilyen hosszúságú lánc készíthető vele. (Ezt a technikát, amikor több szerelőpálcát teszünk egymáshoz, szerelőpálcás technikának nevezik. Természetesen más alakzatokat is lehet formázni belőle.) Ezenkívül a kúposfogót főleg a szerelőkarikák kinyitásához és bezárásához használják.

Plusz tipp: Ha elakadok a fűzésemben, mert már többször átfűztem a gyöngyön (például eldolgozásnál), akkor a tűt óvatosan ezzel húzom át a gyöngyön. Itt nagyon kell figyelni, hiszen a tű könnyedén eltörhet és rosszabb esetben a gyöngy is!


Csípőfogó

Csípőfogó

Csípőfogó (másnéven drótvágó)

Két fajta létezik belőle: oldalcsípőfogó, ami nálunk is kapható, valamint a homlokcsípőfogó. Utóbbit főleg vastagabb és keményebb drótok elvágásához használják. Szerelőpálcák és drótok vágásához a képen látható oldalcsípőfogót ajánljuk.

Plusz tipp: Ékszerláncok elvágására is alkalmas eszköz!

Laposfogó


Laposfogó

Laposfogó

A sima laposfogók csőrei szögletesek, végeiken elkeskenyednek. Létezik sima és recés pofájú is. A sima laposfogó nagy előnye, hogy nem hagy nyomot a dróton, így elsősorban ezt ajánljuk a munkához.

Drótok hajlításához valamint szerelőkarikák, hurkok (például szerelőpálcáknál, golyós fülbevaló alapoknál) kinyitásához és bezárásához használják. Sajnos az egyszeres szerelőkarikával való munkához két fogó kell, mert eggyel nem lehet szépen nyitni és zárni. Ezeken az alapvető munkákon kívül jól jön ez a szerszám a stopperek összenyomásához is.

Plusz tipp: Ha egy kicsit ducibb a damilod és nehezebben lehet befűzni a gyöngyfűző tűbe, segíthet, ha egy kicsit összenyomod laposfogóval - így könnyebben tudod a tűbe belefűzni a damilt.

Damil


Damil

Damil

Két fajta fűzőszállal szokás dolgozni: damillal és cérnával. Általánosságban elmondható, hogy nem mindegyik minta néz ki ugyanolyan jól mindkét fűzőszál fajtával. Damillal fűzve némileg merevebb összehatás a végeredmény, és ez az szál szinte észrevétlen marad a különböző ékszerekben.

Többféle vastagságú damil létezik (ezt az adatot milliméterben adják meg), használatuk függ a gyöngyök méretétől is. Nálunk kétféle damil kapható:

  • 0,25 mm damil a nagyobb, 4 mm vagy 2 mm kínai kásagyöngyök,
  • 0,16 mm damil a 10/0 cseh és japán 11/0 és 15/0 japán kásagyöngyök fűzéséhez.

Ha az a fontos, hogy rugalmas legyen az ékszer, például karkötők esetén, használj gumis damilt! Ezzel egyszerűen készíthetsz karkötőt, esetleg gyűrűt, ráadásul nem szükséges hozzá kapocs sem, mivel az ékszer széthúzásával lehet felvenni azt.

 

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről!

 
 

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.


Erdőzöld cérna

Erdőzöld cérna

Gyöngyfűző cérna

A cérnával készült ékszerek két dologban különböznek damillal fűzöttektől: Egyrészt sokkal lágyabb, testhez simulóbb lesz az ékszer esése, másrészt sokszor jobban is látszik a szál, ezért itt érdemes a gyöngyökhöz harmonizáló színvilágú szálat választani. Például gyöngyszövés technikánál látszik a szálak nagy része, míg a peyote-nál szinte egyáltalán nem. A cérna így befolyásolhatja a gyöngy látszólagos színét, még akkor is, ha szinte alig látszik valami belőle, például brick technikánál. Ezenkívül hátránya, hogy bizonyos éles szélű gyöngyök, mint például távol-keleti vagy cseh szalmagyöngy elvághatja a szálat, ebben az esetben ne cérnát válasszunk a munkához, vagy többször, ugyanazzal a szállal fűzzük át a gyöngyöket.

Kétféle méretű cérnát kaphatsz nálunk:

Érdemes a mintában használt legkisebb gyöngy alapján kiválasztani a cérnát!


Gyöngyfűző tű készlet

Gyöngyfűző tű készlet

Gyöngyfűző tű

Cérnákhoz és a 0,16 mm damilhoz elengedhetetlen a használata. Fogyóeszköz, ezért érdemes néhány darabot tartalékban is tartani; nincs bosszantóbb, mint amikor a munka kellős közepén, vagy pláne a legvégén eltörik a tű, és ezért nem tudod befejezni az ékszert. Fontos tudni: minél hosszabb a tű, annál strapabíróbb, igaz, egyúttal hosszabb szálat kell hagyni az eldolgozáshoz.

A 0,25 mm damilhoz nem szoktak tűt használni, mivel annyira vastag és jól látható, hogy nem szükséges hozzá segédeszköz.

Ha gondot okoz a tű befűzése, vagy csak egyszerűen nem szeretsz ezzel bajlódni, ajánljuk a tűbefűzős készletet!

Plusz tipp: Ne ijedj meg, ha a fűzés közben elgörbül a tű! Ha nagyon zavar, laposfogóval óvatosan ki lehet egyenesíteni.

Olló

Ollóból mindenképp egy élesebbet válassz, és a kisebb méretű ollók általában jobban használhatóak erre a célra. Nem rossz ötlet a kézimunkánál vagy varrásnál használt szálvágó sem, amivel könnyebb a csomó mellett elvágni a szálat, ráadásul ezek kis méretük miatt könnyebben elférnek a gyöngyös dobozban is.

Kapocs

Sokféle kapocs létezik, színtől és a mintától is függhet, melyik a legjobb választás.

Erről egy külön bejegyzést is írtunk, amely segíthet kiválasztani, hogy mikor melyiket érdemes használni. A legismertebb kapocsfajták: T-kapocs, delfinkapocs, rugós kapocs (másnéven ugrózár), csőkapocs és S-kapocs. Természetesen számos olyan mintát és ékszert készíthetsz el, amihez egyáltalán nem kell kapocs, ilyenek például a memória drótos művek.

Szerelőkarika

Két fő típusuk van: egyszeres és dupla (másnéven rugós) szerelőkarika. Igazából ízlés kérdése, hogy ki melyiket használja. A dupla szerelőkarika tartósabb, de sokkal nehezebb kinyitni, és vigyázni kell vele, mert ha túl erősen nyitod, előfordulhat, hogy nem ugrik vissza, és így használhatatlanná válik. Az egyszeres szerelőkarikát könnyebb nyitni és zárni, tehát például kapcsokat szerelni, mint a másik típusnál. Az egyszereshez viszont két fogó kell, míg a duplához elég egy is - bár ilyenkor „gyilkolja a körmöt”.

Plusz tipp: dupla szerelőkarikát leginkább fülbevalóknál használok, mivel a golyós fülbevaló alapot könnyebb nyitni és zárni, mint a szerelőkarikát, amihez így nem is kell hozzányúlnom. Emellett mégis egy biztonságosabb megoldás, és nem kell attól tartani, hogy véletlenül kinyílik a karika, ahogy az az egyszeresnél sajnos előfordulhat.

Szerelőpálca

Két típusa a hurkos és talpas, avagy szemléletesebb neveiken szemes és fejes (vagy szögfejű). Alapvető különbségük alakjukban és használatukban rejlik: a hurkos pálca végén egy hurok van, ezért ezt karkötőkben, nyakláncokban és fülbevalókban használjuk.

A talpas szerelőpálca a fülbevalók utolsó eleme szokott lenni, hiszen a szögfejű vége szolgál arra, hogy a gyöngy ne essen le róla, mégis egy kicsit légies kinézete legyen a műnek.

Plusz tipp: Ha sokkal hosszabb szerelőpálcád van, mint kellene, vágj le nyugodtan belőle a csípőfogóval! A levágott részt ne dobd ki, hiszen tudsz még belőle hajlítani egy hurkos elemet, ezzel is spórolsz!

Kásagyöngy

Okkal kérdezheted, hogy miért vettem ezeket külön a gyöngyöktől. Elsősorban azért tettem, mert néhány technika kivételével a legtöbb mintában előfordulnak. A 4 mm kásagyöngyök például jól mutatnak a szerelőpálcás ékszerekben, de dróthajlítással készült társaikban is.

Lényeges szempont, hogy technika vagy a minta milyen gyöngyöt igényel. Valaki csak és kizárólag japán gyöngyöt használ, mert az a legjobb minőségű, és abban nem csalódik. Ez igaz is, de valljuk be, pazarlásnak tűnik egy egyszerű mintát, például egy gyöngy egeret japán kásagyöngyből megfűzni, amikor erre bőven jó a kínai kása is; legfeljebb a tényleg használhatatlan szemeket kiválogatod belőle, de még így is több állatka kijön egy 25 grammos csomagból. Abba hibába viszont ne ess, hogy peyote technikához megveszed az olcsó kínai kásagyöngyöt, merthogy gyakorlásnak az is megteszi! Csúnya lesz a végeredmény, és végig kínlódás lesz vele peyote-ot fűzni (kivéve akkor, ha freeformot fűzöl, ott ugyebár nincs semmilyen megkötés). Sajnos a peyote technika sok esetben megköveteli a Miyuki delica gyöngyöt, hozzáteszem leginkább a tipikus peyote karkötők esetében.

Gyöngy

Ebből évről, évre, hónapról-hónapra újabb gyöngyöket dobnak a piacra, már követni is nehéz a sok újdonságot! Természetesen a rengeteg féle anyagú, formájú és színű gyöngy közül nem egyszerű választani. Érdemes kipróbálni az újdonságokat is, nem muszáj technika hagyományaihoz ragaszkodni. Például egy shamballa gyöngy nagyszerűen mutat egy szimpla fülbevalóban is egy talpas szerelőpálcára téve, nemcsak a shamballa karkötőkben és nyakláncokban.

Fülbevaló alap

Nagyon sokféle fülbevaló alap létezik, kiválasztásukat ugyanúgy, mint a kapcsoknál, sokszor a minta és az ékszer színvilága befolyásolja. Alapvetően két fajtáját különböztetik meg: vannak a bedugósak valamint a golyós vagy más hurokkal rendelkezők. A bedugós fülbevaló alapnál muszáj fülbevaló hátsót is használni, míg a többinél ez nem feltétel.

Más leírások felsorolják ide a gyöngykupakokat, közteseket, csomófogókat is. A fentiek viszont nem helyettesíthető vagy elhagyható eszközök, aztán úgy is kialakul, hogy melyik alkatrész lesz a kedvenced, amit előszeretettel használsz a munkáidban.

Igyekeztem olyan listát összeállítani, amit peyote, raw, herringbohne, brick, szerelőpálcás és vegyes fűzéses mintákban, azaz a legnépszerűbb technikákban használnak. Ez a kezdőkészlet néhány ezer forintból már felépíthető, de ez természetesen függ a gyöngyök színétől és fajtájától, az alkatrészek típusától, és persze mindezek mennyiségétől.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek segítsd azzal a munkánkat, hogy megosztod ismerőseiddel e-mailben vagy valamelyik közösségi oldalon!

= köszönöm, ez hasznos volt :)

Hozzászólások

Szólj hozzá!
Mit mondtak a többiek?
Best cucmber ever cucumber
 |  2024. március 18. 23:47
играем казино онлайн
 |  2023. november 12. 10:17
13 nélkülözhetetlen hozzávaló, ami a gyöngyfűzéshez kell!
yvnthnqho http://www.gbh00ipw17c25ybw907v4se04wia8725s.org/
ayvnthnqho
[url=http://www.gbh00ipw17c25ybw907v4se04wia8725s.org/]uyvnthnqho[/url]
yvnthnqho  |  2023. április 16. 14:27
13 nélkülözhetetlen hozzávaló, ami a gyöngyfűzéshez kell!
[url=http://www.gl895g7pl2c39977cel6iz45y3kgke23s.org/]upkzhiekg[/url]
pkzhiekg http://www.gl895g7pl2c39977cel6iz45y3kgke23s.org/
apkzhiekg
pkzhiekg  |  2023. április 9. 10:18
comprar viagra forma segura Gysaba [url=https://newfasttadalafil.com/]cheap cialis no prescription[/url] Mluetr Cialis viagra and cialis side effects Lnegls Will Doxycycline Thin Blod Sahxnb https://newfasttadalafil.com/ - Cialis
 |  2022. június 27. 01:41
13 nélkülözhetetlen hozzávaló, ami a gyöngyfűzéshez kell!
[url=http://www.gcf2y85gy75zpu79z19ig09w245uqo92s.org/]uqmrxzrwth[/url]
aqmrxzrwth
qmrxzrwth http://www.gcf2y85gy75zpu79z19ig09w245uqo92s.org/
qmrxzrwth  |  2021. augusztus 30. 19:13
[url=http://slkjfdf.net/]Ofilab[/url] Ivamax rcq.cyuf.gyongyvasar.hu.ojg.qk http://slkjfdf.net/
 |  2021. április 17. 03:37
[url=http://slkjfdf.net/]Aiwiqupap[/url] Ulawuyou cyk.mkal.gyongyvasar.hu.ozj.ae http://slkjfdf.net/
 |  2021. április 17. 03:21
[url=http://slkjfdf.net/]Adekove[/url] Elegiko nub.masc.gyongyvasar.hu.paw.zy http://slkjfdf.net/
 |  2021. április 8. 19:50
[url=http://slkjfdf.net/]Ewuadidu[/url] Qojipii gwo.zbed.gyongyvasar.hu.hdh.kw http://slkjfdf.net/
 |  2021. április 8. 19:03
13 nélkülözhetetlen hozzávaló, ami a gyöngyfűzéshez kell!
avizrotdrt
[url=http://www.g0msy75ki7473x8483zdl81oknb5l5e8s.org/]uvizrotdrt[/url]
vizrotdrt http://www.g0msy75ki7473x8483zdl81oknb5l5e8s.org/
vizrotdrt  |  2021. március 17. 21:02
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin jny.isbr.gyongyvasar.hu.dmv.jx http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 10. 07:19
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin No Prescription rpk.ajru.gyongyvasar.hu.qnk.vi http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 10. 07:05
13 nélkülözhetetlen hozzávaló, ami a gyöngyfűzéshez kell!
[url=http://www.gw3f572r4dv42n9i4t82d93c8h51uydds.org/]uejghpojwfb[/url]
ejghpojwfb http://www.gw3f572r4dv42n9i4t82d93c8h51uydds.org/
aejghpojwfb
ejghpojwfb  |  2021. február 7. 06:07
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin 500 Mg yub.xkzf.gyongyvasar.hu.lbr.kx http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2021. január 6. 02:14
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]18[/url] Buy Amoxicillin Online xrb.krdu.gyongyvasar.hu.zww.sf http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2021. január 6. 01:47
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin Online jis.mywz.gyongyvasar.hu.dxc.qz http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2021. január 6. 01:37
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Buy Amoxil mti.ngzv.gyongyvasar.hu.mgf.hg http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2021. január 6. 01:28
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg Dosage lwf.hjor.gyongyvasar.hu.lsg.vz http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 20. 05:33
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin On Line vnh.qpmz.gyongyvasar.hu.lqr.gl http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 20. 05:14
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin Online pio.xbxa.gyongyvasar.hu.xtr.vc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 15. 18:32
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxil Causes Gallstones ypv.psnb.gyongyvasar.hu.whf.se http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 15. 18:14
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] 18 mww.mecc.gyongyvasar.hu.xzw.qv http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 15. 17:36
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin[/url] Buy Amoxicillin voc.hnlo.gyongyvasar.hu.ekv.ln http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 15. 17:21
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin gyj.mcmv.gyongyvasar.hu.aqx.re http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 13. 02:25
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Dosage For Amoxicillin 500mg[/url] 18 scq.pckz.gyongyvasar.hu.pfk.gk http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 13. 02:16
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin No Prescription[/url] Amoxicillin Without Prescription lrh.szev.gyongyvasar.hu.xfc.df http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 13. 01:55
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Amoxil Causes Gallstones hog.qlku.gyongyvasar.hu.enr.bf http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 13. 01:53
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500 Mg Dosage ubo.oyqg.gyongyvasar.hu.fmj.pi http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 13. 01:34
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500 Mg mqb.jhyw.gyongyvasar.hu.lwu.lr http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 03:32
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin On Line[/url] Buy Amoxicillin Online cuo.ihys.gyongyvasar.hu.xau.sz http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 03:15
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin Online[/url] Amoxil aqc.jhbw.gyongyvasar.hu.vnj.gn http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 03:02
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin Without Prescription klt.wsjn.gyongyvasar.hu.wai.sv http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 02:57
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin weo.rpll.gyongyvasar.hu.gzf.da http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 02:40
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxil[/url] Amoxicillin qrb.mdno.gyongyvasar.hu.xhr.id http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 02:25
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin 500mg Capsules mhe.gscx.gyongyvasar.hu.omw.ua http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 02:21
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin Online[/url] 18 vit.drne.gyongyvasar.hu.dbb.du http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 02:19
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg Capsules gjy.bybr.gyongyvasar.hu.obh.nx http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 02:03
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Dosage For Amoxicillin 500mg[/url] Buy Amoxicillin yyw.ncmt.gyongyvasar.hu.jvh.om http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 7. 02:00
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin Without Prescription[/url] Amoxicillin Online kdn.brbj.gyongyvasar.hu.nyc.em http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 7. 20:55
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin Online qsw.pjgj.gyongyvasar.hu.xti.pi http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 7. 20:12
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin 500 Mg gid.igts.gyongyvasar.hu.mzp.pm http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 7. 20:04
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Buy Amoxicillin Online hyj.jgdy.gyongyvasar.hu.vjg.zp http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 7. 19:55
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin Online Without Prescription[/url] Amoxicillin Without Prescription dmz.inqo.gyongyvasar.hu.sze.sr http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 7. 19:30
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg der.edpy.gyongyvasar.hu.ric.dx http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 7. 19:06
play slots online cashman casino slots best online casinos online slots [url=http://onlinecasinouse.com/# ]no deposit casino [/url]
 |  2020. szeptember 15. 14:47
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxil[/url] Amoxicillin 500mg Capsules lml.zbep.gyongyvasar.hu.ihh.sg http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. szeptember 7. 05:09
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Buy Amoxil[/url] Amoxicillin 500mg Capsules vzp.nxpj.gyongyvasar.hu.yuz.au http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. szeptember 7. 04:37
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin 500mg Capsules bns.soal.gyongyvasar.hu.mrv.iu http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 28. 00:21
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Buy Amoxicillin Online vvu.wqvm.gyongyvasar.hu.mrr.sj http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 27. 23:48
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Buy Amoxicillin Online kcz.ktuz.gyongyvasar.hu.zdw.cp http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 27. 19:20
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500 Mg ved.abbr.gyongyvasar.hu.abx.yc http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 27. 18:54
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxil Dose For 55 Pounds[/url] Amoxicillin No Prescription hin.fbbv.gyongyvasar.hu.bqk.od http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 27. 18:31
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin No Prescription osr.crna.gyongyvasar.hu.bby.sa http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 27. 18:03
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500mg[/url] Buy Amoxicillin plt.wxvz.gyongyvasar.hu.ssk.ge http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 24. 10:48
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Dosage For Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin No Prescription xak.bscl.gyongyvasar.hu.nmp.rw http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 24. 10:16
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Buy Amoxil[/url] Buy Amoxicillin Online yvg.schj.gyongyvasar.hu.anr.vx http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 23. 08:45
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Buy Amoxicillin Online Without Prescription[/url] Amoxicillin 500 Mg pkd.jghr.gyongyvasar.hu.gkp.vm http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 23. 08:14
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin jvx.hwfb.gyongyvasar.hu.rva.mt http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 13. 06:12
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin xfg.suij.gyongyvasar.hu.bkp.xw http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 13. 05:47
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin 500 Mg yhu.brix.gyongyvasar.hu.hej.kf http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 13. 05:21
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin 500mg vfe.hacd.gyongyvasar.hu.lvu.we http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 13. 04:56
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin Without Prescription[/url] Amoxicillin 500 Mg lze.nxfi.gyongyvasar.hu.dfn.kb http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 6. 11:37
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Buy Amoxil[/url] Amoxicillin 500 Mg cye.qczz.gyongyvasar.hu.cjt.cp http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 6. 11:01
Nagyon jó tudni, hogy van egy segítő lista. Nagyon nagy segítséget jelent.
Terike Kovácsné Vagyóczki  |  2018. július 9. 13:03

A hozzászólások mindig az aktuális hozzászóló véleményét tükrözik. A Gyöngyvásár webáruház üzemeltetője fenntartja a jogot arra, hogy a sértő vagy oda nem illő hozzászólásokat szerkessze, törölje.

 
 
Manogyöngy Comodo Trusted Magyar Posta Logisztika MPL PostaPont A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
 
RendbenCookie-t (sütit) használunk az oldalunkon a jobb felhasználói élmény és szolgáltatás érdekében. További részletek