5

Vélemények

140 vélemény alapján:

99,14 %

Vásárlóink mondták

Olvass még több véleményt »

Ez egy BEMUTATÓ WEBÁRUHÁZ. Az üzlet már nem működik, megrendeléseket NEM TELJESÍTÜNK, és nem fogunk a jövőben sem.
kosár

A kosarad még üres

 
 
(x) Bezárom

Minden hétfőn, szerdán és csütörtökön indítunk útnak csomagokat (amelyek a következő munkanapon érkeznek meg).

Házhozszállítás futárszolgálattal

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

Szállítás postahivatalba

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

 
(x) Bezárom

Menü

 

Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?

Melyek azok a tipikus hibák, amelyeket kezdő gyöngyfűzők rendre elkövetnek, és egy kis odafigyeléssel, néhány tippel könnyen kiküszöbölhetők? Ebben segítünk.

 

©  Véghné G. Maja  2017. február 21.

 

Szóval ne kövesd el azt a hibát…

…hogy túl hosszú szállal fűzöl

Történt már olyan, hogy egy minta megfűzése közben elfogyott a szál, és újat kellett hozzáadni? Az ember lánya hajlamos arra, hogy - elkerülendő ezt a kellemetlenséget - kilométeres szálat fűzzön a tűbe, és elárassza vele a szobát, miközben készül az ékszer. Elfogyni ugyan sosem fog, cserébe simán beakad az asztal sarkába, tollak és olló alá, rá is lehet lépni… azon túl, hogy órákig tart minden egyes öltés, miközben a gyöngy végig roncsolja a fűzőszálat a hosszú útján.

Az már csak hozzáad a gyönyörhöz, hogy a hosszú szál - legyen az damil vagy cérna - pillanatok alatt összecsomósodik, amit nem mindig lehet kibogozni. A damil ilyenkor meg is törhet! Lehet a szálat hosszabbítani vagy újjal fűzni, és kicsit később az eredeti szálat el lehet dolgozni, ez kicsit macerásabb, de hidd el megéri. Figyelj rá, hogy min. 15 cm hagyj az eldolgozni kívánt szál végéből.

Az a legjobb, ha mindig csak egy karhossznyi szállal fűzöl.

…hogy rossz gyöngyöket használsz a mintához

Kezdő gyöngyfűzőknél előfordul, hogy annyira fellelkesülnek egy jó minta láttán, hogy előkotorják az összes gyöngyöt, amit csak találnak odahaza, és már bele is vetik magukat a fűzésbe. Ám könnyen előfordulhat, hogy az a minta kifejezetten egy bizonyos formájú, méretű vagy típusú gyönggyel mutat csak jól. Jó példa erre a peyote, ami csak igen egyenletes szemű gyöngyökkel (pl. Miyuki delica) lesz szép, más kásagyönggyel már korántsem annyira. És ez nem azt jelenti, hogy te voltál ügyetlen!

Ezért is érdemes megnézni, hogy miket ajánl a készítő a mintához, vagy ha nincs ilyen, kérd ki egy haladó gyöngyfűző véleményét, hogy szerinte milyen gyöngyöt érdemes használni hozzá. Sokan már kép alapján is meg tudják ezt mondani.

Persze mindenki eljuthat arra a szintre, amikor már fejből tudja, milyen gyöngyöket mikkel lehet helyettesíteni, de addig is érdemes komolyan venni a hozzávalók listáját. Ugyanúgy, mint egy recepteknél; először mindent csak úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva - ha az már megy, akkor érdemes variálni!

…túl lazán hagyod, vagy túl szorosra húzod a szálat

Nem mindegy, mennyire szorosra húzod a fűzőszálat. Ha túl laza marad, nem lesz tartása az ékszerednek, sőt, akár mozoghatnak is benne a gyöngyszemek, csúnya lyukakat képezve. Ha túl erősre húzod, akkor meg egymásnak feszülnek, aminek az lehet az eredménye, hogy meghajlik az ékszer, vagy egymásra torlódnak benne a gyöngyök.

Röviden: nem lesz szép.

Bár ez a tudás csak rutinnal jön meg, néhány apró szabályt betartva elkerülheted azt, hogy az első munkáid így vérezzenek el. Például érdemes minden öltés végén húzni egyet a szálon, hogy ne legyenek lyukak a gyöngyök között, de szép, egyenes vonalban maradjanak egymáshoz képest. Ha valamiért abba kell hagynod a fűzést, a folytatás előtt ismét ellenőrizd, hogy mennyire feszes a szál; ha kell, húzd meg azt. Használhatsz stoppergyöngyöt is, ami segít, hogy szorosan fűzd a mintát, pl. peyote technikánál lehet hasznos. Pofonegyszerű elkészíteni, és a végén az eldolgozásnál könnyedén le lehet szedni. Figyelj arra, hogy a mintától feltűnően eltérő, akár sokkal nagyobb gyöngyöt használj erre a célra.

…ha elrontottad, hogy újra átfűzöd a gyöngyöt

Rossz helyre fűzted a gyöngyöt? Ilyenkor bizony bontani kell. A bontást soha ne az eredeti tűvel végezd, mivel könnyedén előfordulhat, hogy a többi szál közé fűzod a szálat, és azt már nagyon nehéz kijavítani.

Először mindenképp húzd ki a szálat a tűből. A bontáshoz használhatsz egy tombavégű tűt is, de ez csak akkor működik, ha van otthon nagyon vékony tűd erre a célra, vagy nagyobb lyukú gyöngyökkel dolgozol. Ha nem találsz ilyet, akkor kezdd el az utolsó gyöngynél óvatosan kihúzni a szálat. Vannak technikák, ahol akár több gyöngyből is ki lehet húzni egyszerre, de ha szorosan fűzted, inkább egyesével próbáld. (Tegyél alá egy gyöngyalátétet vagy konyharuhát, hogy ne vesszenek el a gyöngyök.) Ha kijavítottad a bibis részt, újra be kell fűzni a tűbe a fűzőszálat, és mehet tovább a munka!

…hogy olyat fűzöl, ami nem is igazán tetszik

A divat néha diktál, de biztos, hogy mindig érdemes engedni neki? Ne fűzz olyat, ami nem tetszik, még kezdőként se, gyakorlás címén se! Egyrészt nincs semmi értelme, hiszen munkád gyümölcse azért érik meg, hogy szeresd, másrészt előbb-utóbb elmegy a kedved az egésztől, ha nem motivál maga az ékszer, amit elkészíthetsz. Ez a Te hobbid, Rólad szól, a te vágyaidról! :)

 

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről!

 
 

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.

…hogy nem mersz kipróbálni új technikákat

Sokféle technika van, és csak nagyon kevesen szeretik az összeset. Neked is lesz olyan, amit jobban kedvelsz, és olyan, amit kevésbé, vagy egyáltalán nem. Én például a peyote-t és a bricket jobban szeretem a RAW-nál. És ha már peyote: sokan idegenkednek a páratlan peyote-fűzéstől, mert azt gondolják, hogy bonyolultabb, mint a páros. Pedig nem az, és bizonyos formákra és mintákra sokkal alkalmasabb a másiknál! (Ha kedved van megtanulni peyote-ozni, vagy kimondottan ez a része érdekel, iratkozz fel a Peyote-sulira, amelyben részletesen bemutatjuk ezt a fajta fűzést is!)

Egy szó mint száz, mindig a végeredményt nézd, ne azt, hogy hogyan készült. Ha megtetszik valami, nyugodtan megpróbálhatod elkészíteni, semmit sem veszítesz vele. Persze lehet, hogy elsőre nem sikerül, de gyakorlat teszi a mestert - és ki tudja, lehet, hogy éppen ez a technika lesz a nagy kedvenced! :)

…hogy túl nehéz mintával próbálkozol

A bátorság mellett azért a szerénység sem árt! :) A legtöbb mintánál megtalálod azt, hogy kinek ajánlják, csak haladóknak vagy akár kezdőknek is érdemes-e megpróbálkozni vele. Ha túl nehéz mintát választasz, amihez sok tudás és nagy rutin szükséges, könnyen elveheti a kedvedet a további próbálkozásoktól. Ugye úszni sem a mély vízben tanul az ember!

Amikor a peyote-ot tanultam, egy páros karkötővel kezdtem, de sajnos volt vele egy kis bökkenő. Tettem bele Swarit, ami fogyasztás-szaporítást jelent a közepén, ami nem egyszerű mutatvány, pláne kezdőként. Tanfolyamon nem volt elég időm begyakorolni, mert csak néhány darab Swari került bele, ami nem volt elég arra, hogy megtanuljam. Végül szerencsémre találtam egy mintát, amelyben részletesen benne volt, hogyan kell megfűzni - és több órás gyakorlás után (miközben vagy tízszer visszabontottam), sikerült. Szerencsére kitartó voltam, de az eset után megfogadtam, hogy új technikánál soha nem a legnehezebb mintával kezdem.

…hogy nem mersz kérdezni

Ne gondold azt, hogy „cikis” valamit megkérdezned, mert „már tudnod kellene”. Senki sem gyöngyfűzőként jött a világra, és van, ami valakinek újdonság, míg másnak gyakorlat, és fordítva. Csak úgy lehetsz egyre rutinosabb, ha a sok gyakorlás mellett az ismereteidet is bővíted. És jól kérdezni sokkal egyszerűbb, mint hosszú leírásokból kibogarászni, hogy a cikk szerzője mit is akar pontosan közölni veled.

Minket is kérdezhetsz, igyekszünk minden gyöngyfűzőnek válaszolni! Bármilyen kérdésed van tedd fel, hiszen ismered a mondást: rossz kérdés nincs, csak fel nem tett!

Neked mi okozott gondot, és hogyan oldottad meg?

Néhány szó a szerzőről – Véghné G. Maja

Véghné G. Maja

A Gyöngyvásár ügyvezetője vagyok, több mint 10 éve foglalkozom gyöngyfűzéssel, és minden ékszeremet magam készítem. Az évek folyamán rengeteg technikát, trükköt tanultam, illetve tanulok a mai napig. A bloggal segíteni szeretnék minden gyöngyimádónak.

Ha tetszett a cikkem, kérlek oszd meg másokkal is!

= köszönöm, ez hasznos volt :)

Hozzászólások

Szólj hozzá!
Mit mondtak a többiek?
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
jffkyvpiv http://www.gk706a1gilr06e968rc4bgfhd8802j33s.org/
ajffkyvpiv
[url=http://www.gk706a1gilr06e968rc4bgfhd8802j33s.org/]ujffkyvpiv[/url]
jffkyvpiv  |  2023. augusztus 28. 22:48
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
ayntckejiv
yntckejiv http://www.g4xhs7ml892i1rl977d0n05a33zgjo33s.org/
[url=http://www.g4xhs7ml892i1rl977d0n05a33zgjo33s.org/]uyntckejiv[/url]
yntckejiv  |  2023. július 7. 17:41
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
[url=http://www.gh84l894n6ejf12pr56is3lc9hc1697ss.org/]uqrxphvzhjv[/url]
aqrxphvzhjv
qrxphvzhjv http://www.gh84l894n6ejf12pr56is3lc9hc1697ss.org/
qrxphvzhjv  |  2023. február 23. 21:37
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
bbrnjwjdvv http://www.g56j5ui131g8mtf6i9t8ku751h3blb12s.org/
abbrnjwjdvv
[url=http://www.g56j5ui131g8mtf6i9t8ku751h3blb12s.org/]ubbrnjwjdvv[/url]
bbrnjwjdvv  |  2022. július 3. 08:11
[url=http://slkjfdf.net/]Usabosata[/url] Ficuduqez noq.xxgw.gyongyvasar.hu.cqc.jp http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 23:44
[url=http://slkjfdf.net/]Evovetcan[/url] Enayizaja fvp.yyrl.gyongyvasar.hu.rvx.am http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 23:27
[url=http://slkjfdf.net/]Owojemutd[/url] Osorunud nci.iwla.gyongyvasar.hu.oph.kb http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 23:12
[url=http://slkjfdf.net/]Otowoha[/url] Asujucay hdz.mkhl.gyongyvasar.hu.fwx.hi http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 22:56
[url=http://slkjfdf.net/]Evunow[/url] Udeilyfa nfo.ebwd.gyongyvasar.hu.uwx.qf http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 22:37
[url=http://slkjfdf.net/]Omaaysa[/url] Enohoive rhb.lncv.gyongyvasar.hu.nnz.dk http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 22:21
[url=http://slkjfdf.net/]Odudivew[/url] Ikabuju ufz.peki.gyongyvasar.hu.ltj.pb http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 22:07
[url=http://slkjfdf.net/]Ecepaluma[/url] Ehwago wbd.tatp.gyongyvasar.hu.ijl.at http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 21:49
[url=http://slkjfdf.net/]Uduliiqon[/url] Imerja viv.xren.gyongyvasar.hu.hvs.ns http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 21:37
[url=http://slkjfdf.net/]Ecelaqn[/url] Anofetod pkr.qzri.gyongyvasar.hu.zbn.ol http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 15:34
[url=http://slkjfdf.net/]Eqefolho[/url] Azokado ozz.vkqe.gyongyvasar.hu.oqk.og http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 15:21
[url=http://slkjfdf.net/]Uzaenulu[/url] Ezicale xao.yxjy.gyongyvasar.hu.isi.yx http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 12:34
[url=http://slkjfdf.net/]Uzaenulu[/url] Ezicale xao.yxjy.gyongyvasar.hu.isi.yx http://slkjfdf.net/
 |  2021. május 8. 12:13
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
aknnyfodxxy
[url=http://www.gu4v4uf9578d53lcn86o788l61rq4xigs.org/]uknnyfodxxy[/url]
knnyfodxxy http://www.gu4v4uf9578d53lcn86o788l61rq4xigs.org/
knnyfodxxy  |  2021. április 7. 05:32
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin xch.eatm.gyongyvasar.hu.nrp.mo http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 26. 23:52
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxicillin[/url] 18 iha.zkwy.gyongyvasar.hu.bts.hq http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 26. 23:30
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin Online jen.ktqw.gyongyvasar.hu.aij.md http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 26. 23:21
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500 Mg wli.pcdd.gyongyvasar.hu.eez.by http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 26. 23:13
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
[url=http://www.gd62vr8e0y34c1dh40774vn21hkwv97ys.org/]uyxiowtwrqs[/url]
ayxiowtwrqs
yxiowtwrqs http://www.gd62vr8e0y34c1dh40774vn21hkwv97ys.org/
yxiowtwrqs  |  2021. február 8. 15:56
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin Without Prescription uxv.prnw.gyongyvasar.hu.bgs.cf http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 5. 20:34
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxicillin No Prescription[/url] Amoxicillin 500mg Capsules yop.bdap.gyongyvasar.hu.sju.vv http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 5. 20:14
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
lbfgizfpx http://www.gg67vuuo5xhtk755r8g30532s2kr825js.org/
albfgizfpx
[url=http://www.gg67vuuo5xhtk755r8g30532s2kr825js.org/]ulbfgizfpx[/url]
lbfgizfpx  |  2021. január 10. 09:20
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
[url=http://www.gjl84vt4e9g94sh3ys25267907mmbqx3s.org/]uvvckwbccr[/url]
vvckwbccr http://www.gjl84vt4e9g94sh3ys25267907mmbqx3s.org/
avvckwbccr
vvckwbccr  |  2020. december 15. 20:53
Milyen hibákat ne kövess el kezdőként?
anvhenlo
nvhenlo http://www.g524778t22n16cih2d8akzy96jw1ibp0s.org/
[url=http://www.g524778t22n16cih2d8akzy96jw1ibp0s.org/]unvhenlo[/url]
nvhenlo  |  2020. december 11. 20:14
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500mg Capsules eoq.fasz.gyongyvasar.hu.pym.zu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 8. 17:34
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Dosage For Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin Without Prescription lwy.zvbm.gyongyvasar.hu.hdu.vl http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. december 8. 17:03
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin bcn.gavt.gyongyvasar.hu.ilg.zk http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 30. 08:53
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Buy Amoxicillin Online Without Prescription[/url] Buy Amoxicillin ief.nvlg.gyongyvasar.hu.ong.mu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 30. 08:22
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxil[/url] Amoxicillin 500 Mg bjr.qfph.gyongyvasar.hu.xfn.pc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 30. 07:53
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin ibr.qjnl.gyongyvasar.hu.spb.ro http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 30. 07:38
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Buy Amoxicillin Online mqm.jgug.gyongyvasar.hu.xmw.ga http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. október 10. 10:34
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin Without Prescription zou.yoge.gyongyvasar.hu.cbu.fr http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. október 10. 10:13
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500 Mg[/url] 18 drm.lusf.gyongyvasar.hu.ghv.gs http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. október 1. 15:51
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxil dbz.fsoh.gyongyvasar.hu.cej.bv http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. október 1. 15:12
casino game [url=http://onlinecasinouse.com/# ]casino online [/url] casino online slots online gambling play slots online
 |  2020. szeptember 15. 14:48
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500 Mg njl.kuop.gyongyvasar.hu.cgy.gn http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. szeptember 4. 14:24
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500 Mg etr.whpu.gyongyvasar.hu.pbm.ry http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. szeptember 4. 13:47
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxil[/url] Buy Amoxicillin yts.kzpl.gyongyvasar.hu.inf.dd http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. augusztus 1. 21:06
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin[/url] Amoxil Causes Gallstones fnq.rmyt.gyongyvasar.hu.joz.fn http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. augusztus 1. 20:40
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin Online rpf.ifij.gyongyvasar.hu.zpa.vb http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. augusztus 1. 17:34
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin Without Prescription[/url] Amoxicillin 500mg Capsules uic.oncc.gyongyvasar.hu.inx.lf http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. augusztus 1. 17:07
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin No Prescription dnm.hidl.gyongyvasar.hu.ouu.hr http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 4. 21:19
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxil[/url] Amoxicillin Online yjk.cwbg.gyongyvasar.hu.eqj.us http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 4. 20:59
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin Online per.mpyp.gyongyvasar.hu.nkn.er http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 4. 20:39
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin Online[/url] Buy Amoxicillin fus.emov.gyongyvasar.hu.aep.zj http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 4. 20:19
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Buy Amoxicillin Online isw.wvfk.gyongyvasar.hu.qwq.fh http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 4. 20:00
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxil Causes Gallstones[/url] Amoxicillin Online suj.mgcq.gyongyvasar.hu.wdc.ra http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 4. 19:40
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin 500mg Capsules fwa.xvkq.gyongyvasar.hu.afm.ek http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. június 13. 17:54
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxil Dose For 55 Pounds[/url] Amoxicillin auz.mijy.gyongyvasar.hu.cvy.kg http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. június 13. 17:28
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500 Mg wvi.rlhp.gyongyvasar.hu.xgh.ux http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. április 29. 12:19
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin No Prescription[/url] Amoxicillin kmc.zoue.gyongyvasar.hu.eah.hz http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. április 29. 11:42
sajnos többször fordult elő, hogy elrontottam a mintát, és bontani kellett, ha szerencsém volt, nem sokat, de volt, hogy sokat. A gyöngyöt én drótra is szoktam fűzni virágoknál, előfordult, hogy eltörött a drót. Ekkor is bontanom kellett.
Kovácsné marika  |  2017. február 21. 20:11

A hozzászólások mindig az aktuális hozzászóló véleményét tükrözik. A Gyöngyvásár webáruház üzemeltetője fenntartja a jogot arra, hogy a sértő vagy oda nem illő hozzászólásokat szerkessze, törölje.

Ezek is érdekelni fognak


13 nélkülözhetetlen hozzávaló, ami a gyöngyfűzéshez kell!

Kezdő gyöngyfűző vagy? Íme a 13 legszükségesebb hozzávaló listája, amit mindenképp érdemes beszerezned, ha komolyan gondolod az ékszerkészítést!


11 szuper ingyenes mintalelőhely, amit érdemes megnézned

Szívesen fűznél valamit, de nincs ötleted? Nézd meg az alábbi ingyenes lelőhelyeket - és biztosan megakad a szemed valamin!


Gyöngyfűzés - egészségesen!

Segítünk abban, hogy a gyöngyfűzésre ne ártalmas hobbiként tekintsen a szervezeted, és ne keserítse meg egy makacs hátfájás a kellemes foglalatosságot.

 
 
Manogyöngy Comodo Trusted Magyar Posta Logisztika MPL PostaPont A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
 
RendbenCookie-t (sütit) használunk az oldalunkon a jobb felhasználói élmény és szolgáltatás érdekében. További részletek