5

Vélemények

140 vélemény alapján:

99,14 %

Vásárlóink mondták

Olvass még több véleményt »

Ez egy BEMUTATÓ WEBÁRUHÁZ. Az üzlet már nem működik, megrendeléseket NEM TELJESÍTÜNK, és nem fogunk a jövőben sem.
kosár

A kosarad még üres

 
 
(x) Bezárom

Minden hétfőn, szerdán és csütörtökön indítunk útnak csomagokat (amelyek a következő munkanapon érkeznek meg).

Házhozszállítás futárszolgálattal

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

Szállítás postahivatalba

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

 
(x) Bezárom

Menü

 
Elérhetőségeink

telefon+36 00-000-0000
Hétköznap 9-18 óráig

info@minta.minta
24 órán belül válaszolunk!

bankMinta Kft.
00000000-00000000-00000000

 
 

Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek

Íme öt alapmű, ami nem hiányozhat egyetlen kezdő gyöngyfűző polcáról sem! Hogy miért? Lásd a bejegyzésben.

 

©  Gyöngyvásár  2018. július 19.

 

Sokan kérik tőlem, hogy ajánljak egyetlen egy könyvet, amiben minden benne van, amit egy kezdő gyöngyfűzőnek, egy kezdő ékszerkészítőnek tudnia kell. Ilyenkor mindig azt válaszolom, hogy sajnos nem tudok ilyen könyvet mondani - nem csak azért, mert nem létezik a piacon, sem itthon, sem külföldön, hanem azért, mert ez egyszerűen lehetetlen volna egyetlen könyvben összefoglalni az egészet.

Hogy miért? Az ékszerkészítés és a gyöngyfűzés ugyanis annyira szerteágazó, hogy legalább húszfajta technikát vagy fűzésfajtát tudnék kapásból felsorolni. Készítenek ékszert szalmából, gyurmából, PET-palackból, paracordból, még betonból is -se szeri, se száma, hogy mennyi alapanyagot lehet felhasználni hozzá!

Mit válasszon tehát a bőség zavarában a kezdő gyöngyfűző, ami egyszerű, és nem kell vagyonokat ráköltenie?

Öt könyvet emeltem ki a sok közül, amelyek közül érdemes legalább egyet a polcodon tartani, még akkor is, ha már gyakorlott gyöngyfűző vagy, mert rengeteg új ismeret van bennük. Több mint tíz év gyöngyfűzés után is tudok belőlük újat tanulni.


Gyöngyből fűzött gyűrűk

Gyöngyből fűzött gyűrűk

Gyöngyből fűzött gyűrűk

Hogy miért pont gyűrűk készítéséről szóló könyvet ajánlok? Egyrészt azért, mert a gyűrűk nagyon hamar készen vannak, másrészt ebből a könyvből többféle technika alapjait tudod elsajátítani, ezek az elején részletesen le vannak írva. Másrészt sokféle különböző gyönggyel kell dolgoznod, mert rengetegféle alapanyagot használ a szerző a műveihez. Persze az sem utolsó szempont, hogy egy gyűrűhöz kevesebb alapanyag kell, mint egy nyaklánchoz, és így nem fogod a fél fizetésedet ott hagyni egy gyöngyös boltban úgy, hogy fogalmad sincs, valójában neked való-e egyáltalán ez a technika.

Potom áron nálunk is megveheted ezt a könyvet.

Gyöngyből fűzött virágok – új modellek II.


Gyöngyből fűzött virágok, új modellek 2.

Gyöngyből fűzött virágok, új modellek 2.

A második könyvben nem ékszerekhez, hanem gyönyörű szép virágokhoz találsz szebbnél szebb mintákat.

Rengeteg nőismerősöm van, aki nem hord ékszert, mert nem szereti, vagy már időtlen idők óta megvan az néhány aranyékszere, amit mindennap felvesz. A virágot viszont mindannyiuk kedveli.

Nem egy vevőnk készít impozáns gyöngyvirágokat, és teszi azokat cserepekbe. Habár elsőre nehéznek tűnhet egy egész virág megfűzése, de el kell árulnom egy titkot: hidd el, nem sokkal bonyolultabbak, mint a gyerekkorodban készített gyöngyfigurák! Egyetlen titkuk van; a nagyobb virágokhoz több szirmot és levelet kell készíteni, majd azokat összefűzni. A létező legegyszerűbb szembefűzéssel (a szembefűzés az, amikor az összes gyöngyön átfűződ a szál két végét az ellenkező irányban) készülnek. Ha nem akarsz ilyen sok szirmot gyártani, elsőre készíthetsz kisebb virágokat is.

Tévézés közben nagyon jó muri virágokat készítgetni, mert nagyon hamar megtanulható, és egy idő után automatikussá válik a művelet.

Fillérekből lehet karácsonyi ajándékokat is készíteni így, ráadásul ezek olyanok, amelyekre egyrészt nem számít az, akinek adod, másrészt olyan ritkák, hogy egész biztosan a lakás ékességei lesznek.

Virágok fűzéséhez találsz nálunk pénztárcabarát áron kásagyöngyöket és ékszerdrótokat.

 

Gyöngyfűzés gyerekeknek

Gyöngyfűzés gyerekeknek

Gyöngyfűzés gyerekeknek

Gyakori hiba, hogy sokan nehezebb mintákkal kezdik a gyöngyfűzést, és aztán kudarcot szenvednek vele. Ezért hamar abba is hagyják, mert úgy érzik, hogy ezt a bonyolult dolgot ők soha nem fogják megtanulni.

Ebben a könyvben olyan egyszerű mintákat találsz, amelyeket gyerekek is el tudnak készíteni, így remek bevezető a gyöngyfűzés világába.

Bevallom, amikor komolyan elkezdtem a gyöngyfűzést, már nem ilyen jellegű mintákkal dolgoztam – viszont már sokat fűztem előtte gyerekkoromban, így megvoltak az ehhez szükséges alapok. Nem mindenki készített legalább 10-15 alkalommal krokodilt, ékszert, vagy bármilyen más gyöngyállatot, mikor lurkó volt. A Facebook-os kezdő csoportunkban többen osztanak meg ehhez hasonló mintájú ékszereket. Ez teljesen rendben van, hiszen nem létezik olyan gyöngyfűzés minta, amit csak gyerekek fűzhetnek meg. A napokban készítettem én is egy krokodilt, egy régi, gyerekkori fűzésemet kellett megjavítanom, hogy apukám kitehesse újra az asztalára. A könyvben sok olyan ékszert találsz, amit simán hordanék akár minden nap.


Makramé

Makramé

Makramé

Sokat gondolkoztam, hogy ezt a könyvet betegyem-e ebbe a blogbejegyzésbe. Végül azért döntöttem amellett, hogy ennek a könyvnek helye van itt, mert sokan ismerik a makramét, ami egy különleges, csomózásos technika, és pofonegyszerű.

Nem csak virágtartó, hanem rengetegféle ékszer készíthető belőle, ráadásul többféle alapanyaggal is dolgozhatsz – lehet ez viaszolt szál, kötél, shamballa fonal, sima fonal, de akár egy vastagabb paracord is. Lényegében bármi, ami szál és jól bírja a csomózást!

Ebben a könyvben részletes képekkel mutatják be a csomózásokat, aztán nagyon sokféle mintán keresztül készíthetünk nemcsak ékszert, hanem tolltartót, sálat, táskát vagy akár övet is. Persze a virágtartó sem maradt ki a könyvből :)!

Alapanyagnak shamballa gyöngyöt és viaszolt szálat ajánlunk.

Gyöngyékszerek (Kapcsok, láncok)


Gyöngyékszerek - kapcsok, láncok, színek, modellek…

Gyöngyékszerek - kapcsok, láncok, színek, modellek…

Ez egy drágább könyv, de nagyon megéri az árát! Az egyik kedvenc könyvem, amit nagyon sokszor forgatok, és természetesen előkelő helyet foglal el a gyöngyös polcomon. Egyszerűen annyira jó tanácsokkal van tele, hogy még 15 év gyöngyfűzés után is rengeteg dolgot tud tanítani. Hét részre lehet bontani a könyvet:

  1. fejezet: Az elején bemutatja az eszközöket, de nemcsak felsorolás szinten, hanem mindenféle tudnivalóval együtt. Ezt ki ne hagyd, még, ha rutinos gyöngyfűzőnek számítasz is!
  2. fejezet: Itt egyszerű minták vannak, amelyeket abszolút kezdők is el tudnak készíteni.
  3. fejezet: Ebben a részben már konkrétan RAW, Brick (téglaöltés), herringbone (halszálkafűzés), hálós és négyzetes öltés (tűszövéssel), valamint peyote-technikával mutat be mintákat. Tulajdonképpen ezek azok az alaptechnikák, amelyekkel érdemes elindulni. Mindegyiknél nehézségi fok szerint halad sorban a mintákkal, és tanácsokat is ad hozzá, hogyan variálhatjuk azokat.
  4. fejezet: A negyedik fejezetben dróttal készített ékszerekről van szó, és itt is sokféle mintát és ötletet találsz.
  5. fejezet: Ez a rész a drótból készített és a fűzött ékszerek kombinálásáról szól.
  6. fejezet: Itt az ékszertervezésről kapsz szakmai tanácsokat.
  7. fejezet: Az utolsó részben van egy angol-magyar szótár a fontosabb gyöngyös kifejezésekkel, és a tervezéshez különböző alaprácsokat is itt találsz.

Amit nagyon szeretek ebben a könyvben – és én még nem láttam ilyet – az az, hogy a könyv elején a tartalomjegyzékben az ékszerek képei alapján is meg vannak adva az oldalszámok, és mellette azt is feltüntették, hogy azok milyen technikával készültek.

Legalább a születésnapodra vagy karácsonyra lepd meg magad vele! Ígérem, hogy nem fogod egy percig sem megbánni.

Ezek voltak a kedvenc könyveim, bármelyiket nagyon ajánlom megvételre, ha könyvet keresel. Tudom, hogy rengeteg minta és tutorial van interneten, ám sok időbe telik, amíg magyarul ezeket a tippeket megtalálod, és ilyen jól összeszedve nincsenek meg egy oldalon sem. Én úgy vagyok vele, hogy sokkal jobb egy fárasztó hét után egy könyvet lapozgatni, mint újra monitor elé ülni.

Ez volt tehát az az öt alapkönyv, amit minden kezdő gyöngyfűzőnek kiemelten ajánlok, de haladók is fognak találni benne új ismereket. Hozzávalónak leginkább Miyuki delica és Miyuki kásagyöngyöket, valamint ékszerdrótokat ajánlunk.

Íme az ötösfogat még egyszer:

Gyöngyből fűzött gyűrűk

könyv
1 db
 
db
 

Gyöngyfűzés gyerekeknek

könyv
1 db
 
db
 

Makramé

könyv
1 db
 
db
 

Gyöngyékszerek

könyv
1 db
 
db
 
 
= köszönöm, ez hasznos volt :)

Hozzászólások

Szólj hozzá!
Mit mondtak a többiek?
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
ehenxtheto http://www.g1fh0mqjt11y04806i7m35pf046q6aozs.org/
[url=http://www.g1fh0mqjt11y04806i7m35pf046q6aozs.org/]uehenxtheto[/url]
aehenxtheto
ehenxtheto  |  2023. október 31. 15:39
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
agwzvyqtrtf
[url=http://www.g6un7no38155f3zah6yc832qe3695iyss.org/]ugwzvyqtrtf[/url]
gwzvyqtrtf http://www.g6un7no38155f3zah6yc832qe3695iyss.org/
gwzvyqtrtf  |  2023. április 25. 09:57
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
qmkbxzvnnh http://www.gd4490b1c668ahm5smsrz2io8g065p89s.org/
[url=http://www.gd4490b1c668ahm5smsrz2io8g065p89s.org/]uqmkbxzvnnh[/url]
aqmkbxzvnnh
qmkbxzvnnh  |  2023. április 18. 21:31
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
ayztlhibvkn
[url=http://www.g2gsl8bbzc9t04244y26su5zl29s10n8s.org/]uyztlhibvkn[/url]
yztlhibvkn http://www.g2gsl8bbzc9t04244y26su5zl29s10n8s.org/
yztlhibvkn  |  2023. január 5. 19:23
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
[url=http://www.g0p003mss3xxk00w55wu5966nzdsv815s.org/]uwtcecwexjx[/url]
wtcecwexjx http://www.g0p003mss3xxk00w55wu5966nzdsv815s.org/
awtcecwexjx
wtcecwexjx  |  2022. augusztus 3. 15:03
[url=http://slkjfdf.net/]Agepce[/url] Nofoaclub qvg.nwhk.gyongyvasar.hu.doe.at http://slkjfdf.net/
 |  2021. december 13. 04:26
[url=http://slkjfdf.net/]Ucolosi[/url] Asuqebidu tkb.cvmj.gyongyvasar.hu.uli.xa http://slkjfdf.net/
 |  2021. december 13. 03:46
[url=http://slkjfdf.net/]Kisouki[/url] Uvecuu lpm.movn.gyongyvasar.hu.oqq.wz http://slkjfdf.net/
 |  2021. december 13. 03:37
[url=http://slkjfdf.net/]Uxojib[/url] Ibapiyi ekd.sgek.gyongyvasar.hu.eha.ow http://slkjfdf.net/
 |  2021. december 13. 03:17
[url=http://slkjfdf.net/]Idukeyoy[/url] Usepdeay gdl.gefl.gyongyvasar.hu.rtc.tr http://slkjfdf.net/
 |  2021. december 12. 19:29
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
[url=http://www.g5fb0enf492uv6ljq51196i6bgtz5470s.org/]uhcpeowsb[/url]
hcpeowsb http://www.g5fb0enf492uv6ljq51196i6bgtz5470s.org/
ahcpeowsb
hcpeowsb  |  2021. október 18. 16:41
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
ayveqoxexet
yveqoxexet http://www.gmq4qh23m8o2u0261l0yoa2du49934yzs.org/
[url=http://www.gmq4qh23m8o2u0261l0yoa2du49934yzs.org/]uyveqoxexet[/url]
yveqoxexet  |  2021. október 18. 07:13
Öt zseniális könyv (nem csak) kezdő gyöngyfűzőknek
lxewynywpf http://www.g6qh2806s6e2y7rtjc44hps58355lah6s.org/
alxewynywpf
[url=http://www.g6qh2806s6e2y7rtjc44hps58355lah6s.org/]ulxewynywpf[/url]
lxewynywpf  |  2021. október 7. 05:44
[url=http://slkjfdf.net/]Iyuilaf[/url] Vikuzeke cje.qffa.gyongyvasar.hu.blv.xe http://slkjfdf.net/
 |  2021. szeptember 6. 15:03
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxil ubj.hoqi.gyongyvasar.hu.wfu.bo http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 19. 02:28
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxil Dose For 55 Pounds[/url] Amoxicillin 500 Mg qri.zceg.gyongyvasar.hu.jyb.yu http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 18. 23:29
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin Online zwx.afnu.gyongyvasar.hu.ywo.ei http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 18. 23:09
Gol tudnam ezeket a l’Onu eked megvasarolni ha nem nyomtatjak ujra?
Andrea  |  2021. január 28. 06:27
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Buy Amoxicillin Online bsp.qwod.gyongyvasar.hu.gqc.yl http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 14. 03:45
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] 18 mny.cgig.gyongyvasar.hu.tsf.tf http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 14. 03:16
http://onlinecasinouse.com/# world class casino slots best online casino free online slots no deposit casino
 |  2020. szeptember 15. 14:56
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Buy Amoxicillin gqt.rlgm.gyongyvasar.hu.ygr.yj http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 26. 16:26
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin eop.ljbc.gyongyvasar.hu.dur.lg http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
 |  2020. július 26. 15:53
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxil tvh.itrw.gyongyvasar.hu.gqo.hs http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 14. 02:06
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin No Prescription[/url] Amoxicillin Online aaz.wiok.gyongyvasar.hu.wha.cc http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 14. 01:49
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Buy Amoxicillin[/url] 18 onz.gwyt.gyongyvasar.hu.tsj.em http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 14. 01:29
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin 500mg Capsules wop.xtyj.gyongyvasar.hu.jwa.ng http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 6. 13:07
[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg qxq.aqgi.gyongyvasar.hu.nlt.ta http://mewkid.net/when-is-xicix/
 |  2020. július 6. 12:47
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin 500mg Capsules lxk.cerc.gyongyvasar.hu.yts.nn http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 1. 05:04
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Buy Amoxicillin eug.mazm.gyongyvasar.hu.gsg.yc http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 1. 04:37
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin joq.fvfo.gyongyvasar.hu.cjn.aq http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 1. 04:11
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin Without Prescription[/url] Amoxicillin No Prescription zaw.kvbw.gyongyvasar.hu.afo.uz http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. május 1. 03:41
Szeretném kérdezni, hogy darabonként is, vagy egyszerre lehet megrendelni.
Kovácsné Vagyóczki Terézia  |  2018. július 20. 13:10

A hozzászólások mindig az aktuális hozzászóló véleményét tükrözik. A Gyöngyvásár webáruház üzemeltetője fenntartja a jogot arra, hogy a sértő vagy oda nem illő hozzászólásokat szerkessze, törölje.

 
 
Manogyöngy Comodo Trusted Magyar Posta Logisztika MPL PostaPont A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
 
RendbenCookie-t (sütit) használunk az oldalunkon a jobb felhasználói élmény és szolgáltatás érdekében. További részletek