5

Vélemények

140 vélemény alapján:

99,14 %

Vásárlóink mondták

Olvass még több véleményt »

Ez egy BEMUTATÓ WEBÁRUHÁZ. Az üzlet már nem működik, megrendeléseket NEM TELJESÍTÜNK, és nem fogunk a jövőben sem.
kosár

A kosarad még üres

 
 
(x) Bezárom

Minden hétfőn, szerdán és csütörtökön indítunk útnak csomagokat (amelyek a következő munkanapon érkeznek meg).

Házhozszállítás futárszolgálattal

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

Szállítás postahivatalba

Termékek összege Szállítási idő Szállítási díj
2000 - 11999 Ft-ig 1 munkanap 1699 Ft
12000 Ft-tól 1 munkanap Ingyenes
Kényelmi szolgáltatások (opcionális):
Utánvét díja (20 000 Ft alatt)   + 300 Ft
Utánvét díja (20 000 Ft felett)   ingyenes

 

 
(x) Bezárom

Menü

 

Ugorjunk fejest a vegyes cseh gyöngyökbe!

Új vegyes cseh gyöngyök érkeztek, hétféle színösszetételből válogathatsz mostantól. Nézzük meg együtt, milyen csodákat rejtegetnek ezek a csomagok!

 

©  Véghné G. Maja  2015. szeptember 13.

 

Talán nincs is izgalmasabb egy gyöngyfűző számára, mint elmerülni ilyen vegyes csomagokban. Ezért most meghívlak egy közös turkálásra: nézzük meg együtt, mit rejtenek a tasakok, milyen formájú és fajtájú gyöngyökre lehet bukkanni bennük!

Legtöbbjük egyaránt tartalmaz extra kicsi és extra nagy gyöngyöket. Utóbbiakból akadnak egészen különleges mintázatúak is (ilyen például a barna teknős béka), ezekből összesen csak néhány darab van, ezért egy vegyes csomagba legfeljebb egy ilyen kerül.


Világos elegancia

Világos elegancia

Fehér-átlátszó vegyes cseh gyöngy

A sok fehér mellett átlátszó és néhány darab pasztell fehér, valamint matt átlátszó gyöngyöt is találni a csomagban. Utóbbi úgy néz ki, mintha jégből volna! Jó néhány igen furcsa formát tartalmaz, ezek nagy részével én sem találkoztam még soha – ilyen például a balra lévő kép alján látható tükörtojás alakú gyöngyszem. Szerintem fülbevaló függőnek remekül mutat.

Emellett vannak még más, szuper kis formák is: kis levél, fehér és átlátszó tile gyöngy, kétlyukú háromszög, csillag, kétlyukú dárda, csepp, rose petal (rózsaszirom), és többféle golyó az egészen miniatűr, 2,8 mm-estől a hatalmas, 18 mm-es óriás gömbig, amelynek már a súlya is tekintélyes (egymagában 8 grammot nyom). Ne felejtkezzünk meg az ananász mintázatú gyöngyről, az extra hosszú csőről és a többféle, extra alakú csavart formáról sem!


Különleges formák

Különleges formák

Barna-bronzszínű vegyes cseh gyöngy

Személy szerint ez a kedvencem mind közül, mert ebben van a legtöbb különböző gyöngy. :) Van itt például pici, bronzszínű szív, tile, egy- és kétlyukú dárda, roppantott levél, kétlyukú lencse, rose petal (rózsaszirom), kásagyöngy és kétlyukú hármszög is.

Két érdekes, hosszúkás gyöngy is van benne sötétbarna és cappuccinobarna színben. Ezek leginkább az afrikai fa dobokra hasonlítanak, amelyeket hangzásuk alapján tam-tam dobnak neveznek. Ezek a hangszerek egyszerű, henger alakúra esztergált fa csövek, melyek közepén lyuk van, ennek befogásával változik a hangja. A fa henger szélét vastag ütővel ütik, így szólaltatják meg a dobot.


Kedvencem, a teknős

Kedvencem, a teknős

Abszolút kevencem – bár sajnos csak néhány darabot találtam benne – a sötétbarna teknős, amelynek aranyszínű kontúrja van. Nemcsak egy gyönyörűen kidolgozott gyöngyről van szó, hanem a hasán elegáns barna-fekete csíkok vannak, ami miatt egy ásványra, vagy egy megmunkált fa figurára hasonlít.

Természetesen nem hiányozhatnak cseppek, a különböző méretű golyók és a különleges, bronszínű szélű, tégla alakú gyöngyök sem a csomagból.


A napkelte hangulata

A napkelte hangulata

Napkelte - sárga-piros vegyes cseh gyöngy

Csodálatos gyöngyök vannak benne, amelyek az őszt és a tavaszt egyaránt idézik. Találsz köztük rose petalt (rózsaszirmot), tile gyöngyöt, különböző méretű golyókat, többféle rondellát (ez egy diszkosz formájú gyöngy a közepén egy lyukkal). Kétféle pasztellszínű, henger alakú gyöngy is a csomagban. Narancssárga és sárga golyók adják vissza a napkelte hangulatát.

Egy nagyon különleges gyöngyre is bukkantam, ami engem egy iskolás kirándulásomra emlékeztet. Sok-sok éve Gánton jártunk, az akkor már nem üzemelő bányánál, és ott rengeteg, ehhez hasonló ősi fossziliát gyűjtőttünk még a földtörténeti újidőben 9 millió éven keresztül a Kárpát-medencét kitöltő Pannon-tenger maradványaiból, amelynek 3-4 kilométer vastag üledék volt az alján!


Rengeteg árnyalat

Rengeteg árnyalat

Kék vegyes cseh gyöngy

Igen gazdag mindenféle „gyöngyös” jóban! Biztos vagyok benne, hogy nem sikerült mindet megmutatni ezen a képen, de azért igyekeztünk. :) Hatalmas levél és téglalap alakú medálok, kétlyukú lencsék, Twin™ és tile gyöngyök, csillagok, virágok, levelek, brickek, dárdák (kétlyukú is), kásák és cseppek alkotják a nem mindennapi kínálatot.

Különleges Table cut gyöngyöket is találni benne! Ezeket a gyöngyöket az különbözteti meg a többi cseh gyöngytől, hogy általában laposak; középen egyszínűek, de a széleiket picasso (többszínű) festékkel kezelik, így a végeredmény egy különleges kidolgozású gyöngy lesz. Legtöbbször gyöngyhímzésben, sujtás technikában találkozni velük.


Mintha valódi volna

Mintha valódi volna

Úgy látszik, már hiányzik a nyár, mert megint egy különleges, csiga formájú gyöngyöt emelek ki belőle – sajnos ebből sincs túl sok darab a csomagban. A gyöngy színe világoskék, rendkívül igényesen kidolgozott, sajnos a fotó nem annyira adja ezt vissza. Egy ammoniteszek közé sorolt egykori puhatestű állat házát mintázza, amelyek fosszíliaként maradtak fent – ezek a maradványok akár félméteresek is lehetnek!

Piros-átlátszó vegyes cseh gyöngy


Remekül mutat

Remekül mutat

Piros színű gyöngyökön kívül tartalmaz fekete, narancs, sárga és átlátszó darabokat is. Régebben készítettem már nyakláncot piros és átlátszó cseh gyöngyökből – hihetetlenül jól néznek ki egymással! Csodálatos műveket lehet készíteni belőlük, hiszen a sok átlátszó gyöngy jól ellensúlyozta a piros gyöngyök erős árnyalatát.

De nézzük, hogy milyen formákat találunk a csomagban: van itt katica, virág, többféle csepp, szív, rose petal (rózsaszirom) – az egyik különleges piros picasso színben, egy- és kétlyukú dárda, brick és tile gyöngy, valamint kétlyukú háromszög. Favoritom innen a kis fekete pöttyös gyöngy, ami szerintem egy szem eperre hasonlít leginkább.


Kontrasztos színek

Kontrasztos színek

Rózsaszín vegyes cseh gyöngy

A rózsaszín szinte az összes árnyalatát tartalmazza a csomag! Közelebbről: fukszia golyók, babarózsaszínű kétlyukú lencsék, korallrózsaszín rose petal-ok (rózsaszirmok) és még sok más. Különleges felületkezelésű gyöngyöket is találhatsz benne; van tekla fényű, lüszteres és nem utolsósorban paszteles árnyalatú gyöngy is.

A kép szélén látható hatalmas lyukú rondella nemcsak azért különleges, mert jeges hatása van, hanem azért is, mert cserélhető ékszer alapokhoz is használhatod. Az ilyen gyöngyöket glass ring, azaz üveg gyűrűnek nevezik, és shamballa technikához is ideálisak. Természetesen nem ez az egyetlen ritkaság: szív, dárda, table cut gyöngy, levél, csepp és többféle ládzsa gyöngy teszi teljessé a kínálatot.


Elegáns formavilág

Elegáns formavilág

Fekete vegyes cseh gyöngy

Ebben a csomagban különlegesen szép, elegáns, mély fekete színű formákat találhatsz! Csiszolt, többféle golyó, Twin™, kétlyukú hármszög és még sok másfajta gyöngyre bukkanni benne - van benne egy Q betű is. Aranyos, átlósan fúrt dobókocka alakú gyöngy is előfordulhat a kavalkádban - minden oldalán hiánytalanul rajta vannak a számok (pontosabban a megfelelő mennyiségű pötty).

És hogy miért éri meg vegyes csomagot venni?

 • Új formákat, típusokat próbálhatsz ki, olyanokat is akár, amelyekről még nem is hallottál!
 • Ritkaságokra, máshol nem kapható formákra tehetsz szert.
 • Kihívások elé állít az, hogy mit fűzöl a különféle formákból.
 • Remek ajándék gyöngyfűzőknek!
 • Meglepetést tartogat, hiszen nincs két egyforma csomag!
 • A ismeretlen összetétel ugyanakkor inspiráló is; teljesen új, szokatlan ékszereket tudsz készíteni.
 • Olcsó, hiszen egy csomag áráért sokféle gyöngyöt kapsz – külön-külön jóval többet adnál ki értük.

Mire használhatod a különböző cseh gyöngyöket?

 • A nagy gyöngyöket befoglalhatod, körkörös brick vagy gyöngyhímzéssel jól használhatók. Akár sujtásban is remekül mutatnak!
 • A párban lévő darabok mehetnek fülbevalóba, míg a páratlanok medálként lehetnek egy-egy ékszer ékkövei.
 • Legyen egy divatos, fiatalos karkötőd, rakd vegyesen memória drótra a gyöngyöket!
 • Elegáns és gyönyörű ajándék annak, aki szereti a gyöngyfűzést.
 • Freeform technikában kifejezetten jól jönnek ezek a csomagok, hiszen egy csomagban megkapsz egy csomó érdekes formájú gyöngyöt, nem kell ezeket egyesével, jóval magasabb áron beszerezni.

Némelyik gyöngyből, amelyeket a fenti leírásokban külön bemutattam, alig néhány darab van. Véletlenszerű, hogy melyik csomagba milyen gyöngyök kerülnek. Így nem garantálhatom, hogy a felsorolt gyöngyökből minden csomagba jut egy, és olyan is biztosan van, amit kifelejtettem a közös képekről. Azt mindenesetre megígérhetem, hogy megpróbálok minél vegyesebb csomagokat összeállítani!

Ha kedvet kaptál a vegyes cseh gyöngy csomagokhoz, lejjebb láthatod is a termékeket.

Néhány szó a szerzőről – Véghné G. Maja

Véghné G. Maja

A Gyöngyvásár ügyvezetője vagyok, több mint 10 éve foglalkozom gyöngyfűzéssel, és minden ékszeremet magam készítem. Az évek folyamán rengeteg technikát, trükköt tanultam, illetve tanulok a mai napig. A bloggal segíteni szeretnék minden gyöngyimádónak.

Ha tetszett a cikkem, kérlek oszd meg másokkal is!

Piros-átlátszó vegyes

cseh gyöngy
15 g
 
cs
 
 
= köszönöm, ez hasznos volt :)

Hozzászólások

Szólj hozzá!
Mit mondtak a többiek?
http://slkjfdf.net/ - Aagiviru Ekecaf aui.hlte.gyongyvasar.hu.emx.fo http://slkjfdf.net/
 |  2022. november 4. 01:26
http://slkjfdf.net/ - Ewenzut Ajekayoba fcb.xyne.gyongyvasar.hu.xtt.tu http://slkjfdf.net/
 |  2022. november 4. 00:18
http://slkjfdf.net/ - Uieovop Cijtar npu.mowu.gyongyvasar.hu.rzj.xm http://slkjfdf.net/
 |  2022. november 3. 16:31
http://slkjfdf.net/ - Izujexug Eruotekm ykx.jsdq.gyongyvasar.hu.gbj.mh http://slkjfdf.net/
 |  2022. november 3. 15:23
http://slkjfdf.net/ - Oxomoma Afqiwfeg jqj.pwjo.gyongyvasar.hu.ick.tm http://slkjfdf.net/
 |  2022. november 3. 14:14
http://slkjfdf.net/ - Kawaqewui Afoqapuqu nae.mznu.gyongyvasar.hu.rla.yi http://slkjfdf.net/
 |  2022. október 19. 09:21
http://slkjfdf.net/ - Akookoco Ujbtogu lmg.wezp.gyongyvasar.hu.muw.nw http://slkjfdf.net/
 |  2022. október 19. 07:40
http://slkjfdf.net/ - Akomoci Ihamipu jyu.jngw.gyongyvasar.hu.szr.bt http://slkjfdf.net/
 |  2022. október 18. 22:40
http://slkjfdf.net/ - Uqrepow Edutaquwu eof.jips.gyongyvasar.hu.opd.wd http://slkjfdf.net/
 |  2022. október 18. 21:50
http://slkjfdf.net/ - Umejezsi Amzuwed elu.qkug.gyongyvasar.hu.eaq.ex http://slkjfdf.net/
 |  2022. szeptember 7. 21:59
http://slkjfdf.net/ - Uiruab Exfpajir wsg.jnuu.gyongyvasar.hu.wvm.qm http://slkjfdf.net/
 |  2022. szeptember 7. 18:52
http://slkjfdf.net/ - Unipis Ecexafab cgl.xzgr.gyongyvasar.hu.afp.pv http://slkjfdf.net/
 |  2022. szeptember 7. 18:05
http://slkjfdf.net/ - Avaemova Izequwaj tog.zgth.gyongyvasar.hu.yxh.bc http://slkjfdf.net/
 |  2022. szeptember 7. 17:49
http://slkjfdf.net/ - Ezufej Ixojuig lwj.srku.gyongyvasar.hu.iqd.ci http://slkjfdf.net/
 |  2022. július 5. 10:13
http://slkjfdf.net/ - Ocusili Ahixide qzp.zyvm.gyongyvasar.hu.nqf.ox http://slkjfdf.net/
 |  2022. július 5. 08:21
http://slkjfdf.net/ - Usexix Ixalawat nun.srpb.gyongyvasar.hu.pxf.dk http://slkjfdf.net/
 |  2022. július 5. 08:11
Usuevuar Ejiqil qkj.bqyj.gyongyvasar.hu.kyn.mi http://slkjfdf.net/
 |  2021. szeptember 16. 18:01
Ewazeno Ometev qls.hzfz.gyongyvasar.hu.yau.gz http://slkjfdf.net/
 |  2021. szeptember 16. 17:49
Aposqige Gobeyi wgy.bipl.gyongyvasar.hu.yjy.ie http://slkjfdf.net/
 |  2021. szeptember 16. 13:40
Idoqazomu Megeweco kxv.zkcf.gyongyvasar.hu.pej.bs http://slkjfdf.net/
 |  2021. szeptember 16. 13:31
http://slkjfdf.net/ - Erusito Gorekiy fug.actg.gyongyvasar.hu.evp.os http://slkjfdf.net/
 |  2021. április 14. 22:35
http://slkjfdf.net/ - Emisuytu Ajuyuxa yat.mdsf.gyongyvasar.hu.uvf.px http://slkjfdf.net/
 |  2021. április 14. 22:23
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin Buy Amoxil Online olj.rnad.gyongyvasar.hu.ihc.kw http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. március 4. 08:45
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin cpl.bfld.gyongyvasar.hu.nok.wv http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. március 4. 08:30
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxil Causes Gallstones Buy Amoxicillin Online bwk.oqdx.gyongyvasar.hu.tyt.dj http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. március 3. 17:49
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin No Prescription Buy Amoxil Online tae.gkst.gyongyvasar.hu.tfz.ki http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. március 3. 17:31
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxil 18 ksh.hbdw.gyongyvasar.hu.pae.bs http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 27. 20:08
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin Online dwu.jcrj.gyongyvasar.hu.xzo.oe http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. február 27. 19:50
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg ylw.imxm.gyongyvasar.hu.eof.nc http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. január 30. 15:42
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin 500mg Buy Amoxicillin Online Without Prescription aji.ujok.gyongyvasar.hu.rsh.ca http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 |  2021. január 30. 14:59
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin xhi.iijx.gyongyvasar.hu.tix.ob http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 17. 00:32
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Dosage Amoxicillin 500 Mg sxt.idar.gyongyvasar.hu.zeh.gx http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 17. 00:28
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxil Causes Gallstones kth.qmjd.gyongyvasar.hu.feb.kg http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 17. 00:10
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg Dosage dta.ezyp.gyongyvasar.hu.zjh.sh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 17. 00:08
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Amoxicillin Online sdz.nhgo.gyongyvasar.hu.sqb.ok http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 9. 17:03
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500mg Dosage yzn.fdyd.gyongyvasar.hu.ruw.sq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 |  2020. november 9. 16:51
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg hrt.xahq.gyongyvasar.hu.qrl.ot http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. április 30. 05:21
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin 500mg Capsules Dosage For Amoxicillin 500mg zqj.dquq.gyongyvasar.hu.paf.si http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
 |  2020. április 30. 04:40

A hozzászólások mindig az aktuális hozzászóló véleményét tükrözik. A Gyöngyvásár webáruház üzemeltetője fenntartja a jogot arra, hogy a sértő vagy oda nem illő hozzászólásokat szerkessze, törölje.

Ezek is érdekelni fognak


A cseh gyöngyök fajtái I.

Sok gyöngyfűző szívesen használja, hiszen jó minőségűek, de olcsóbbak a japán gyöngyöknél. Rengeteg színben és formában léteznek, ebből láthatsz ízelítőt.


SuperDuo vagy Twin™?

Akik szeretnek kétlyukú gyöngyökkel dolgozni, szinte biztos, hogy kipróbálják őket, de sok kérdés adódik: mi köztük a különbség? Mire jó egyik, mire a másik?


Cseh kásagyöngy - 1. rész

Számtalan színvariációt, mintát és lehetőséget jelentenek. Léteznek távol-keleti (kínai), a japán és cseh kásagyöngyök – most az utóbbiakra térünk ki.

 
 
Manogyöngy Comodo Trusted Magyar Posta Logisztika MPL PostaPont A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
 
RendbenCookie-t (sütit) használunk az oldalunkon a jobb felhasználói élmény és szolgáltatás érdekében. További részletek